От статус на карикатуриста и издател на "Прас-прес" Христо Комарницки става ясно, че, след като е изчерпал другите законови възможности, кани Пеевски в предаването "Съдебен спор" по Нова тв. Като причина култовият художник на в. "Сега" изтъква злоупотребата на фирма "Национална дистрибуция" с монополно положение, а депутатът и едър издател е поканен в качеството му на "техния господар".

От първия ден на излизането си вестникът, в който рисуват трима отявлени критици на статуквото и на Пеевски, среща огромни спънки с разпространението.

Отделно от това, издателят на "Сега" - бизнесмена Сашо Дончев, разказа за неформална среща с главния прокурор Сотир Цацаров, на който твърди, че му било намеквано - "какъв хубав бизнес си има" и защо му трябва да финансира Комарницки. Историята, станала известна като "ЦУМ-гейт", не доведе до последици нито от ВСС нито от Инспектората или някой друг... Но пък прокуратурата се стовари с цялата държавна мощ върху служители на КЕВР, отговаряли за договорите с "Овергаз".

Ето и целия статус на карикатуриста.

It's Showtime!

Току-що изпратих на предаването СЪДЕБЕН СПОР следното съобщение: "Здравейте, Казвам се Христо Комарницки и съм един от издателите на сатиричния вестник "ПРАС-ПРЕС".

Обръщам се към вас, защото вече девет месеца вестникът се сблъсква с непреодолими препятствия по пътя към своите читатели. Всички опити да разрешим проблема със съдействието на официалните български институции завършиха с неуспех. Вашето популярно и многоуважавано предаване остана последна инстанция и надежда!

Искам да призова като ответници в студиото на "Съдебен спор" управителите на фирма "Национална дистрибуция" АД и техния господар Делян Пеевски, които злоупотребяват с монополното си положение и възпрепятстват разпространението на нашето издание.

С уважение,

Христо Комарницки"

---

Бел. ред. Засега от "Съдебен спор", което е външна продукция за Нова тв, няма коментар. Предаването традиционно в симулация на "истински" съдебни заседания разрешава проблеми, свързани с обвинения в изневери, извънбрачни връзки, имотни делби и пр.