Полицията в Торонто официално потвърди, че вече разследва смъртта на канадския милиардер Бари Шърман и съпругата му Хъни като убийство, съобщава Би Би Си.

Телата на 75-годишния бизнесмен и жена му Хъни бяха открити в техния дом в петък. Аутопсия показа, че и двамата са умрели от счупване на врата и задушаване. Полицията обяви, че разглежда обстоятелствата около смъртта им като "подозрителни".

Съобщенията, че ще има разследване на убийство, разгневиха фамилията Шърман.

По-рано в специално изявление оттам обявиха, че никой близък до умрялата семейна двойка не вярва, че те са били убити.

"Нашите родители обичаха живота и бяха отдадени на семейството и общността. Това е напълно несъвместимо със слуховете, които за съжаление циркулират из медиите за обстоятелствата около смъртта им", пише в него. Там се казва още, че семейството е шокирано, но смята, че е безотговорно източници от полицията да разпространяват версия, която никой от фамилията, техните приятели и колеги не смята, че е вярна.

Телата на Шърман и жена му бяха открити в петък от техния брокер на недвижими имоти, който се опитвал да продаде имота. Нямало следи от насилствено влизане.

Източници от полицията казали пред канадски медии, че телата били открити близо до басейна. В много от местните вестници се появи твърдението, отново с източник от полицията, че разследването разглежда версията, че Шърман е убил жена си и после се е самоубил.

Кои са Бари Шърман и жена му

Един от най-богатите хора в Канада, той е основател и президент на фармацевтичния гигант Apotex, който продава генерични лекарства в целия свят. Оше като студент влиза в търговията с лекарства. Първо в Empire Laboratories на своя чичо, като работи за него, докато още учи в университета. След това купува компанията, когато чичо му умира. Продава я и създава Apotex през 1974 г. - компанията, с която става милиардер и в която днес работят над 10 хил. души. Тя изнася лекарства в 115 страни.

Шърман имаше имуществен спор с наследниците на чичо си, които смятаха, че са били измамени и претендираха за дял от Apotex. По-рано през тази година съдът отхвърли исканията им.

Милиардерът беше разследван и за неправомерно финансиране на кампанията на Джъстин Трюдо, преди той да стане министър-председател на Канада.

70-годишната му съпруга Хъни беше член на бордовете на няколко болници, еврейски организации и организации, занимаващи се с благотворителна дейност. Двойка има четири деца и е дала милиони за благотворителност.