Дисциплинарната комисия на БФС глоби с 3000 лева футболиста на ЦСКА-София Фернандо Каранга заради средния кръст, показан от бразилеца към един от страничните съдии по време на мача с "Лудогорец" (2:1) за Купата на България.

През първото полувреме голмайсторът отправи неприличния жест след ситуация пред вратата на гостите. Реферите не забелязаха и не санкционираха Каранга.

На днешното си заседание обаче комисията наказа Каранга "по доклад", което означава, че провинението е забелязано от делегата или (и) съдийския наблюдател и писано след срещата.

Същевременно ДК спира правата на Натанаел от "Лудогорец", който получи червен картон за удар без топка в края на 120-минутната битка. Изискан е видеозапис и след преглеждането му ще бъде обявено наказанието на защитника.

Заради различни прояви на публиката си ЦСКА-София е глобен общо с 6300 лв. - за пиротехнически средства, бомбички, димки, хвърлени предмети към терена и "нецензурни и вулгарни скщандирания".

В четвъртък ще заседава съдийската комисия и ще разгледа представянето на съдиите в четвъртфиналите за Купата. Най-много коментари предизвика именно срещата ЦСКА - "Лудогорец", но също така "Етър" - "Славия" (1:2).