"Бристол Сити" хвърли сензацията на четвъртфиналите в турнира за Купата на Лигата в Англия. Второразредният тим елиминира гранда "Манчестър Юнайтед" с 2:1 като домакин.

Така приказката на "Бристол" продължава - отборът отстрани четвърти пореден съперник от Висшата лига.

Жозе Моуриньо заложи на доста резерви, но това не е извинение, тъй като британските медии изчислиха, че общата стойност на играчите на гостите е била 410 милиона паунда. Срещу едва 10 млн. за "Бристол Сити".

За "червените дяволи" играха Пол Погба, Маркъс Рашфорд, Златан Ибрахимович, Антони Марсиал, новото попълнение Виктор Линдельоф, а като смяна влезе Ромелу Лукаку.

Джо Брайън откри резултата в 51-ата минута, но още в 58-ата Ибрахимович изравни. Това е първото попадение на шведа след завръщането от тежката контузия в коляното.

"Юнайтед" натисна в края на срещата и постави на изпитание вратаря на домакините. И точно когато се очакваше пълен обрат или достигане на мача до продължения, "Бристол" нанесе решителен удар. 

Кори Смит отбеляза и донесе огромна радост на феновете на отбора, част от които нахлуха на терена след последния съдийски сигнал.

На полуфинала "Бристол Сити" ще има доста по-тежка задача, пък и този път мачовете ще са два - срещу "Манчестър Сити". Другата двойка е "Челси" - "Арсенал". Мачовете са догодина.