ЦСКА-София ще изиграе шест контроли по време на зимната си подготовка. Някои от тях са срещу силни отбори и интересни съперници, като например великия италиански треньор Фабио Капело и национала Ивелин Попов.

"Червените" ще бъдат два пъти на лагер, като първият е в България, а вторият - в Испания.

На 8 януари футболистите се събират за подготовка, а в първите дни ще минат медицински прегледи и ще тренират на базата в Панчарево. Първият лагер е предвиден за периода от 13 до 20 януари в Сандански. На 19 януари армейците ще изиграят и първия си мач за 2018 г., съперникът още се уточнява.

След прибирането в София футболистите ще получат 3 дни почивка преди втория лагер, който ще се проведе в Испания. На 23 януари червените летят за Иберийския полуостров, където ще изиграят 4 контроли с много сериозни отбори.

Първата от тях е на 25 януари срещу руския "Локомотив" (Москва). Три дни по-късно - на 28 януари, ЦСКА-София ще се изправи срещу китайския "Дзянсу Сунин", воден от Фабио Капело. В редиците на тима личат имената на бившия футболист на "Челси" - бразилецът Рамирес, закупен за 27 милиона евро и на Алекс Тайшейра, който премина в китайския отбор от "Шахтьор" (Донецк) за 50 милиона евро. 

На 30 януари отборът на Стамен Белчев играе срещу тима на Ивелин Попов - "Спартак" (Москва). Не е много сигурно обаче дали Попов ще продължи да играе в руския тим. Не е изключено да се стигне до негов трансфер през зимната пауза.

Последната проверка на ЦСКА-София в Испания е на 2 февруари срещу украинския гранд "Динамо" (Киев).

"Червените" се прибират в България на 3 февруари и ще се подготвят на базата в Панчарево. На 10 февруари ЦСКА ще изиграе последна приятелска среща преди подновяването на шампионата - с втородивизионния "Оборище" (Панагюрище). 

Първа лига се подновява от 16 февруари, като в този уикенд тимът гостува в Стара Загора на "Верея". БФС още не е обявил точните дни и часове на мачовете.