Бранителят на ЦСКА-София Антон Недялков вече е състезател на американския клуб "Далас", съобщиха официално и двата клуба на официалните си страници, а също така и в социалните мрежи. След дълги преговори трансферът бе финализиран официално и националът на България поема към американската Мейджър лига (МЛС).

Сумата, която "червените" ще получи по контракта, е 1,5 милиона долара. Тя може да нарасне при добро представяне на футболиста и новия му тим. Освен това клубът запазва в специална клауза значителен процент от правата на Недялков при бъдеща негова продажба.

Към 24-годишния защитник имаше засилен интерес и от други чуждестранни клубове. За да стане сделката с "Далас", е помогнал и Христо Стоичков. По негова препоръка клубът от щата Тексас отдавна е следял изявите на Недялков и на няколко пъти е повишавал финансовите параметри.

Ръководството на ЦСКА-София е направило много, за да задържи играча в редиците си и през пролетта, но в крайна сметка е уважено изричното настояване на самия футболист и на Стоичков кариерата му да продължи на ново поприще в САЩ, се казва в съобщението на сайта на клуба на Гриша Ганчев.

"Червените" уверяват, че вече работят по привличането на ляв защитник на мястото на Недялков.

Футболистът е подробно представен на официалния сайт на ФК "Далас" и дори има негово изявление:

"Това е изцяло нов свят за мен и аз съм много щастлив, казва роденият в Ловеч Антон Недялков. - Не знаех много за "Далас", само нещата, които прочетох в интернет. Знам, че новият ми клуб има страхотна база и фенове. През миналата година "Далас" е спечелил много турнири. Надявам се с моя помощ да печелим отново. Обичам да играя с топката и да помагам на моите съотборници. Опитвам се да бъда ефективен и да действам опростено. Най-силното ми качество на терена е, че играя с мисъл."

Ласкави думи за Недялков казва техническият директор на "Далас" Фернандо Клавихо.