Световното по футбол в Бразилия може и да не създаде кой знае колко положителни емоции, но за сметка на това въздигна Шакира до небесата на Facebook. Колумбийската поп певица стана първият човек в света, чието число лайкове в социалната мрежа надмина 100 милиона бройки.

Шакира (която е и жена на залязващия футболист от "Барселона" и националния отбор на Испания Жерар Пике) изпревари убедително рапъра Еминем, дишащ прахта ѝ с някакви си 91,9 милиона харесвания, и колежката си Риана, чиито фенове са някъде към 89 милиона. За този успех без съмнение допринесе и скокливото ѝ изпълнение на химна на първенството La la la (Brazil 2014) по време на заключителния концерт на 13 юли.

37-годишната певица благодари на своите почитатели и написа прозрение на страницата си, че социалните мрежи и най-вече Facebook сближават артистите с аудиторията. Специално за поклониците си тя засне и кратко благодарствено видео, което качи в мрежата.

Шакира бе поздравена и лично от основателя на Facebook Марк Зукърбърг, който сподели на страницата ѝ: "Поразително събитие за поразителен човек!"

Съпругата на защитника Пике бе особено активна в мрежите по време на Световното, като редовно качваше на страниците си снимки иззад кулисите на първенството. Сред тях най-популярна се оказа фотографията от стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, набрала над 3,5 милиона харесвания.