Владимир Путин спечели поредния хокеен мач, в който игра. Руският президент се впусна в двубой на "Червения площад" в Москва от Нощната хокейна лига, създадена през 2011 г. и обединяваща ветерани и любители.

Руските медии съобщиха за мача, но първоначално нямаше информация за резултата. Пресслужбата на "Кремъл" разпространи богата фотогалерия, но почти никакви подробности.

Ден след срещата "РИА Новости" се добра поне до това кой е спечелил - отборът на Путин в червени екипи. Информацията е от "човек отвътре" - Вячеслав Фетисов, един от най-великите в ледената игра за всички времена, а в момента първи зам.-председател на комитета по спорта на руската Дума.

Освен Путин кънките сложиха министърът на отбраната Сергей Шойгу, саксофонистът Игор Бутман и величия на играта като Фетисов, Павел Буре, Алексей Касатонов и т.н.

"В приятелските мачове обикновено побеждава равенството. Но нека кажем, че спечели отборът на президента", казва Фетисов, бившият капитан на Сборная от най-силните й години.

Той добавя, че в началото на Нощната хокейна лига мачове са се играли на хокейни площадки по улиците. Още през 2006 г. някогашният защитник предложил на Путин да се изгради ледена пързалка на "Червения площад". 

Сега игрището се радва на широка популярност за свободно каране.