Ивайло Дражев, една от най-колоритните фигури в българския футбол допреди години, ще се кандидатира за президент на БФС на конгреса на 16 февруари, съобщи Burgas24.bg.

Бургаският сайт твърди, че кандидатурата на Дражев вече била входирана във футболната ни централа, но това е невъзможно, тъй като документите се приемат между 15 януари и 1 февруари.

Ивайло Дражев, който беше бос на фалиралия "Черноморец" (Бургас), е издигнат от "Ботев" (Болярово). Той ще се изправи срещу сегашния шеф Борислав Михайлов и Любослав Пенев, смятан за основна опозиция на Боби.

Дражев бе дългогодишен опонент не само на Михайлов, а също така на неговия предшественик Иван Славков. Той няколко пъти вече е бил претендент за пост №1 във футбола на конгреси. Винаги губеше. Но създаваше и проблеми. 

Сегашната власт в БФС няколко години имаше трудности със съдебната си регистрация, тъй като Дражев водеше дела, че е незаконно избрана.

През 2011 г. ексцентричният бизнесмен влезе в затвора със 7-годишна присъда за убийството на двама души при пътна катастрофа през 1998 г. Бургазлията твърдеше, че е осъден неправоремно и "по поръчка". В крайна сметка Дражев излежа малко повече от 3 г. и излезе на свобода през лятото на 2014-а. 

Оттогава той не се появяваше "на сцената" във футболните среди.