Село Луково в близост до Нови Искър, където беше извършено брутално шесторно убийство, почерня от полиция и спецчасти, предадоха няколко телевизии. По неофициална информация акцията е свързана с безпрецедентното престъпление, което стана в новогодишната нощ.

В селото пристигнаха няколко буса с полицаи, предаде бТВ. Според Нова тв участват дори и военни. От МВР нито отрекоха, нито потвърдиха, че операцията е свързана с жестокото престъпление.

Според кмета на селото Румен Колев има много полицаи във вилната зона, при това те са от 7 ч. там. Издирват непознато за него лице, видял е снимката му.

Извършителят все още не е установен, след като разследващите категорично отхвърлиха битувалата първоначално хипотеза за масово убийство и самоубийство на някой от фамилията.

На брифинг в сряда главният секретар Младен Маринов направи паралел с фирмената дейност на Неделчо Юнаков.

Справка в Търговския регистър показва, че жертвата Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Тя е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми. 

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. 

Не е намерено и оръжието, но се знае, че убиецът е боравил професионално с него. Местил е телата, преди да напусне местопрестъплението.

От разказите на роднините на едно от убитите момчета – 18-годишният Боби Иванов, става ясно, че е можело да е има и седма жертва – 12-годишно момче, което в последния момент се е отказало да празнува с простреляното семейство. Именно то е открило телата на убитите.

Луково е от най-предпочитаните от столичани "виладжийски" села по Искърското дефиле. То е почти веднага след гр. Нови Искър, но вече е на територията на София-област.