Интернет домейните с разширение .kitchen (кухня) и .guru са най-поръчвани измежду новите домейн имена, съобщиха от хостинг компанията "СуперХостинг.БГ", която предлага десетки нови разширения за сайтове. Инициативата позволява на потребителите да слагат различни окончания на своите сайтове, освен традиционните .com, .net, .org и др., като по този начинпостигат по-добра разпознаваемост в глобалната мрежа.

Най-поръчваното ново разширение - .kitchen, е купено от 9,6% от клиентите на "СуперХостинг.БГ", които са избрали някой от новите домейни. Следват го .guru (9,3%), което е подходящо за консултанти, лектори, преподаватели и широк спектър от специалисти, .construction (5,6%) - за строителни фирми, и .estate (5%) - за недвижими имоти. Челната петица се допълва от разширенията .lighting (4,6%), за осветителни тела, а на шесто място с 3,7% е домейнът .gallery, който е подходящ за галерии, художници, фотографи и други професии, свързани с изкуството.

До края на лятото предстои пускането на нови домейни, включително .moda, .consulting, .credit, .gratis, .digital, .finance и .city, съобщава компанията.