Анди Мъри ще бъде напълно готов за завръщане в големия тенис за сезона на трева, стана ясно след операцията на хълбока, която бившият №1 в света претърпя вчера.

Интервенцията е преминала успешно, което дава надежди на Мъри, че отново може да бъде сред най-силните в света, подобно на Роджър Федерер и особено на Рафаел Надал, който също имаше здравословни проблеми, преди да направи фурор през 2017-а.

Шотландецът ще може да поднови тренировки след най-много 7-8 седмици, а след 14 трябва да е готов да участва в турнири. Той няма да е на линия за Откритите първенства на Австралия и Франция, целта му е да играе на "Уимбълдън", на който притежава две титли.

Мъри пропусна не малка част от миналата година. Той опита да се върне в игра за началото на настоящата, но контузията продължи да го мъчи и в крайна сметка взе решение за операция.

30-годишният британец обяви, че иска да играе тенис поне още няколко години, за да може малката му дъщеря да порасне достатъчно и да го гледа. В специално обръщение в социалните мрежи Анди увери феновете си, че ще се върне на корта, при това иска да го направи подобаващо.