Полицията арестува двама родители, след като откри в дома им в Калифорния 13 измъчвани деца, някои от които завързани с вериги за леглата им, предаде Би Би Си. Децата са на възраст от 2 до 29 години, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на местния шериф на градчето Перис.

17-годишна дъщеря успяла да се измъкне от къщата на ужасите и се обадила в полицията. Момичето, което било хилаво и приличало на 10-годишно, разказало, че нейните 12 братя и сестри са държани вързани у дома от техните родители, като някои от тях са приковани с вериги и катинари към стените. Ченгетата атакували къщата и останали шокирани от гледката. Дейвид Търпин и съпругата му Луиз – на 57 и 49 г., не успели да обяснят защо децата им са вързани и държани на тъмно в неописуема смрад.

Семейна снимка от профила във Фейсбук на родителите.

Първоначално полицията смятала, че всички 12 намерени недохранени и мръсни жертви са малолетни, но се оказало, че седем от тях са на възраст между 18 и 29 години, но са хилави и недоразвити. Останалите са малолетни, сред които и двегодишно дете. Двамата съпрузи са оставени в ареста и им е определена гаранция от 9 млн. долара. Службите за защита на детето са започнали разследване.

Според местния тв канал KTLA Дейвид Търпин е директор на частно училище в град Перис, което се потвърждава и от интернет сайта на учебното заведение. В миналото бащата е работил като инженер в оръжейните фирми "Нортроп" и "Локхийд Мартин".