Режисьорът Джо Райт бе заснет как „дирижира“ 450 статисти в подгряващо изпълнение на песента на „Бийтълс“ Hey, Jude на снимачната площадка на „Най-мрачният час“, докато Гари Олдман влиза като Уинстън Чърчил, пише „Индипендънт“.

Записът е направен от актьора Самюъл Уест, който е трябвало да изчака доста време, преди да получи разрешение да сподели в социалните мрежи клипа, записан в студио, пресъздаващо Камарата на общините.

51-годишният Уест е качил видеото в Туитър с текст:

„Чаках една година за това. Джо Райт, режисьор на „Най-мрачният час“, ръководи 450 „парламентаристи“ в подгряващо изпълнение на Hey, Jude между снимките. Гари Олдман като Чърчил влиза към края. Надявам се филмът да ви хареса“.

При влизането на Олдман статистите веднага го забелязват и спират, за да го поздравят с аплодисменти и одобрителни викове.

За превъплъщаването си в образа на Чърчил актьорът наскоро спечели „Златен глобус“ за най-добра роля в драма, получи номинация за британските кинонагради „Бафта“ и според доста критици има сериозен шанс да влезе и в номицаниите за „Оскар“.

Българската премиера на „Най-мрачният час“ е на 2 февруари.

"Площад Славейков"