Нещо рядко срещано се случи на Откритото първенство на Австралия по тенис тази година. Кореецът Хьон Чун елиминира братята Михаил и Александър Звереви, съответно в първия и третия кръг.

И ако първият му успех срещу Миша (по-големият брат) не беше неочакван, вторият изненада мнозина, още повече по начина, по който се случи при 5:7, 7:6(3), 2:6, 6:3, 6:0 след близо 3 часа и половина.

Все пак Хьон Чун е под №58 в световната ранглиста, докато Саша Зверев е четвърти и специалисти му предричаха достигане поне до четвъртфинал или полуфинал в Мелбърн.

Днес обаче руснакът с германски паспорт имаше лош ден - той допусна обрат, след като водеше с 1:0 и 2:1 в сетовете. Зверев тотално се разконцентрира в четвъртата част, когато поиска от съдията на стола да бъде запалено осветлението на корта, тъй като не вижда топката.

Докато това стане, Александър изхаби много нерви. В крайна сметка той загуби сета, а в петия представянето му не отговаряше на мястото в ранглистата. И записа нула. Ефектно счупи и ракетата си - втора за деня.

В същото време Хьон Чун показа защо е считан за един от играчите на близкото бъдеще на тениса. Той спечели турнира Next Gen в края на миналата година. Ще го видим и в София на "Диема Екстра София оупън" през февруари.

В следващия кръг кореецът ще спори срещу победителя от срещата Новак Джокович - Рамос Виньолас.

А един от най-интересните осминафинали в Мелбърн - между Григор Димитров и Ник Кириос, ще се играе в неделя и ще започне не преди 10 часа българско време. Можете да го гледате по "Евроспорт".