Франсис Макдорманд, която изпълнява главната роля във филма "Три билборда извън града", взе наградата за най-добра актриса на Гилдията на филмовите актьори. Филмът спечели приза за най-добър актьорски състав - главната премия на Гилдията на филмовите актьори, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес. Сам Рокуел също е отличен за поддържащата си роля във филма.

Макдорманд повтори триумфа си от "Златния глобус" за ролята си на скърбяща майка. "Излизам от гората на няколко години един път и вие ме поканихте на партито", каза тя, докато приемаше наградата си, като не пропусна да припомни на гилдията да обръща внимание и на по-младите актьори, които също заслужават да бъдат признати.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се смятат за добър индикатор за успех на "Оскарите", защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. 

Никол Кидман стана най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал. 

На церемонията в "Шрайн одиториъм" в Лос Анджелис Кидман, която беше номинирана 10 пъти, първа получи приза за ролята си в "Големите малки лъжи". 

В речта си тя говори колко е важно Холивуд да дава на жените над 40 г. ролите, които заслужават. "Само моля индустрията да ни подкрепя, защото нашите истории накрая са разказвани и това е само началото", каза Кидман.

Никол Кидман и партньорът ѝ от "Големите малки лъжи" Александър Скарсгард.

Наградата за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал взе Александър Скарсгард също за "Големите малки лъжи". В минисериала Никол Кидман е в ролята на жена, жертва на семейно насилие, а Скарсгард е нейният съпруг.

В категорията за най-добър комедиен сериал надделя "Вице" с Джулия Луис-Драйфъс. За нея е и наградата за най-добра актриса в телевизионна комедия. 

Уилям Мейси от "Безсрамници" е победител в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. 

Британецът Гари Олдман, който е неузнаваем в ролята на Уинстън Чърчил във филма на режисьора Джо Райт "Най-мрачния час", спечели наградата за най-добър актьор във филм.

Морган Фрийман е първият носител на отличието за цялостен принос. "Това е нещо много повече от чест, това е място в историята", каза той под продължителните амплодисменти на залата.

Отличията в общи линии повториха наградите "Златен глобус".