Продължава отличното представяне на южнокорееца Хьон Чун на Откритото първенство на Австралия по тенис. Днес младият състезател, който ще видим през февруари в София, отстрани на осминафинал Новак Джокович със 7:6(4), 7:5, 7:6(3).

На четвъртфинал Чун ще срещне другата приятна изненада в надпреварата тази година - Тенис Сандгрен (САЩ), изхвърлил след 5 сета поставения под №5 Доминик Тийм (Австрия).

Така един от двамата ще стигне полуфинал, където ще спори с Роджър Федерер или Томаш Бердих.

Победата на Хьон Чун, шампион от турнира Next Gen в Милано (подобен на финалите в Лондон, но включващ само млади състезатели), над Джокович не е изненада. Преди Ноле, азиатецът подчини братята Михаил и Александър Звереви (в този ред), а между тях и Даниил Медведев.

В същото време Жокера не беше играл в официални срещи от 6 месеца заради контузия в лакътя. В Мелбърн се видя, че той е далеч от най-добрите си дни, но това е нормално.

По-рано днес шампионът Федерер не остави никакъв шанс на унгареца Мартон Фучович - 6:4, 7:6 (3), 6:2 и продължава надред без загубен сет. Това е 52-о участие на Маестрото на четвъртфинали в турнири от Големия шлем. Сега на пътя му застава Бердих.

От другата страна на схемата четвъртфиналите са Рафаел Надал - Марин Чилич и Григор Димитров - Кайл Едмънд. Двубоят на Гришо е във вторник, 23 януари, и ще започне след 5:30 часа сутринта наше време.