Проруска партия в Македония ще анулира всички документи за влизането на страната в ЕС и НАТО, пише в. "Вечер".

Решението било взето на конгреса й през уикенда. Тогава Народното движение за Македония (НДМ) се прекръстило на "Единна Македония". Така партията вече носи името на "Единна Русия", чийто модел смята да копира.

Идентични са дори знамената на двете партии. Това на "Единна Русия" е с руския трикольор и мечка под него. А на "Единна Македония" - с флага със Звездата на Вергина, от който страната бе принудена да се откаже през 1995 г., и под него - лъв.

Председател на партията остава Янко Бачев.

"Изцяло ще се фокусираме върху нашия стремеж да се анулират всички документи за влизането на Македония в ЕС и НАТО. Нашата цел е да се интегрираме в евразийското движение и да запазим езика, вярата и идентичността", заявил той.

Зам.-шеф на партията е Стефан Влахов-Мицов

Заместник на Бачев става добре познатият в България писател Стефан Влахов-Мицов. На конгреса той говорил на български език, отбелязва "Вечер". И на журналистически въпрос защо не говори на македонски отвърнал, че е емигрант от България и по рождение говори на този език.

"Ние сме против САЩ и ЕС, тъй като те са новите хитлеристи и искат да ни унищожат. С влизането в Евразийския съюз чрез Русия ще успеем да запазим езика, културата и идентичността. Имаме еднаква антифашистка традиция и също така ще заложим на обединението на всички части на Македония", уверил Стефан Влахов-Мицов.

Стефан Влахов-Мицов

Той е родом от Габрово и е първият ръководител е на Културно-информационния център на Република Македония в София. Писателят е главен секретар на Дружеството за българо-македонско приятелство от 1995 г. насам. Често публикува статии в печата в Република Македония по македонския въпрос, в които яростно защитава македонистки тези, насаждайки омраза спрямо България.