Пистолетът "Берета" 22-ри калибър, с който заподозреният Росен Ангелов е избил 6-имата души в Нови Искър и накрая се самоуби, най-вероятно е обявен за откраднат отпреди няколко години от търговец на столичния бул. "Мария Луиза". Това казаха източници на Клуб Z, при положение, че експертизите още не са се произнесли финално.

Това донякъде хвърля светлина върху една от необяснените загадки около безпрецедентното масово убийство, извършено в новогодишната нощ. Разследващите така и не дадоха смислено обяснение както за произхода на такова класно оръжие у "Горския", така и как е могъл Ангелов да произведе толкова много изстрели и никой да не се спаси.

Пистолетът италианско производство е .22 (калибър 22, което се равнява на 5,56 мм). Той е обявен за краден от законния му притежател преди 3-4 години и там няма "мистерия", допълниха нашите източници.

Макар че нанася големи поражения, патроните на това оръжие са съвсем дребни, което позволява пистолетът да е 15-заряден. Това обяснява как Ангелов е използвал едва два пълнителя, т.е. - успял е само с едно презареждане да реализира над 20 попадения в жертвите си. (без да "лентова" на жаргон, т.е - да пълни ръчно пълнител, б.а.)

Иначе рецидивистът е правил опит да замита следи, като събира гилзи, защото на място са установени, при споменатото количество проектили, едва 4-5 гилзи.

Звукът, който издава при стрелба 5,56-милиметровата "Берета", е съвсем тих дори и без заглушител. Фактът е, че съседка на избитите Кети и Неделчо, живееща на 10 м, не е чула нищо от случката.

Макар и да бяха намерени още привечер джипът, а около 3 ч нощта и трупът на Кети в кладенеца, редови разследващи отчитат като най-голяма грешка , че ръковдството на МВР не опита да успокои извършителя и да го призове да се предаде още тогава срещу евентуалин гаранции, че ще остане жив. Вече впоследствие бе предприета "бронетанковата" обсада на Луково и съответно - Ангелов бе открит застрелян.