Водещата консултантска компания и работодател PwC България (ПрайсуотърхаусКупърс") провежда мащабната инициатива „Твоите 25 причини да избереш България“ в подкрепа на българските студенти. По повод 25-годишнината си в страната PwC България заедно с водещи компании партньори ще подкрепи 25 студенти с: 

  • едногодишни стипендии по 6000 лв.
  • стажове в престижни компании
  • менторство 

В конкурса могат да участват български студенти на възраст от 18 до 24 г., обучаващи се у нас или в чужбина и със силна мотивация да се развиват в България. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема „Моите 25 причини да избера България“. Срокът е 10 февруари 2018 г. 

Партньори на кампанията „Твоите 25 причини да избереш България“ са водещи български и международни компании, които развиват успешен бизнес в страната – банки, ритейл и IT компании, хипермаркети, компании за бързооборотни стоки и др.

Независимо жури с членове певицата Михаела Филева, ТВ водещите Надежда Узунова и Добрина Чешмеджиева, създателката на проекта „Пощенска кутия за приказки“ Гери Турийска, зам.-ректорът на УНСС доц. д-р Стела Радева, и представители на популярни бизнес медии - Боян Томов и Георги Минев, ще избере победителите. 

„Във връзка с годишнината ни взехме решение вместо да инвестираме пари в поредния бизнес коктейл да ги вложим в нещо много по-смислено и значимо – бъдещето на младите хора у нас. Чрез проекта „Твоите 25 причини да избереш България“ целим да мотивираме българските студенти да изберат България и да се развиват у нас, да им помогнем да натрупат ценен опит и да получат полезни знания и съвети за личностно и професионално развитие“, заяви Божидар Нейчев, управляващ съдружник в PwC България.

„Твоите 25 причини да избереш България“ се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и с съдействието на Министерство на образованието и науката.  Зад кампанията застанаха и някои от най-популярните и известни звезди и обществени личности у нас – Михаела Филева, Преслава Пейчева, Ива Дойчинова, Владо Николов, Симона Халачева, Калин Врачански, Асен Блатечки, Ники Кънчев, Мира Добрева, Георги Любенов, Спас Кьосев, Константин Каменаров, Надя Обретенова, Радина Червенкова и др.

Кандидатстването за конкурса „Твоите 25 причини да избереш България“ се осъществява в официалния уебсайт на инициативата, а повече информация е достъпна във Facebook и LinkedIn профилите на PwC България.