"Левски" се сдоби с трима нови футболисти в последните дни. С което шефовете на клуба започнаха да изпълняват желанието на треньора Делио Роси, който настояваше за "няколко" попълнения, които да вдигнат нивото на отбора и той не просто да участва в първенството, а да бъде равностоен на "Лудогорец" и ЦСКА-София.

Роси не конкретизира в началото на януари от колко точно футболисти има нужда. Качество, не количество, подчерта той. А през миналото лято "Левски" направи не една, а две селекции, повечето играчи от които обаче явно не са по вкуса на италианеца.

Та скоро ще разберем на какво ниво е януарската "реколта". Засега само знаем, че говори на португалски.

Започна се с бразилското крило Паулиньо (24 г.), който парафира за три години. Той е юноша на "Коринтианс" (Сао Пауло), а за последно е носил екипа на украинския "Заря" (Луганск), с който печели купата на Украйна и играе в Лига Европа.

Последва най-шумният трансфер на чужденец в българския футбол тази година. "Левски" привлече Ривалдиньо, син на великия Ривалдо, световен шампион с Бразилия, бивш ас на "Барселона", "Милан" и т.н.

Нападателят е само на 22 г. и преминава на "Герена" от румънския "Динамо" (Букурещ). Той подписа за 2,5 г. Подвизавал се е в клубове в родината си и в Португалия. Днес прочутият (а и горд явно) баща се похвали в Инстаграм за преминаването на сина си в "Левски". Пожела му успех. Нищо чудно да го видим и на стадион "Георги Аспарухов" като се постопли.

А "Динамо" (Букурещ) направи добър бизнес с българския тим тази зима. Един от най-популярните клубове от северната ни съседка пласира още един играч на "сините" - това е португалският халф Филипе Нашименто, също обвързан с контракт за 2,5 г. Той настоял пред румънските си шефове да бъде продаден на "Левски".

Според медии в Румъния трансферната цена е 200 000 евро. Интересно за кой от двата клуба бизнесът ще е по-добър.

Последният нов (засега) е защитник - Афонсо Фигейредо, португалец на 25 г. от "Рен". Той пристигна днес и вечерта стана ясно, че края на сезона ще играе под наем в "Левски".

Така общият брой на зимните покупки в синьо стана 6. Към изредените по-горе прибавяме завърналият се бранител Аймен Белаид и закупеният от "Пирин" Станислав Костов.

Засега напуска само един футболист - нападателят Мапуку.