От днес на пазара в България е първата биография на Григор Димитров. Тя е неофициална, не излиза от името на първата ни ракета. 

Автор на "Григор Димитров гордостта на България" е дългогодишният спортен журналист Любомир Тодоров, една от специалностите на който е тенисът. Тодоров, бивш пресаташе на Българската федерация по тенис и медиен директор на големите турнири за жени и мъже в София, е проследил целия път на Григор.

Журналистът подробно описва успехите му при юношите, кариерата му при мъжете, мачовете за България, треньорите, като внимание е отделено и на неговия живот извън корта.

В книгата са включени мнения на изтъкнати специалисти и журналисти за играта на четвъртия в световната ранглиста, както и избрани интервюта през годините. Има две цветни приложения с близо 50 снимки, както и статистика от досегашните двубои на Димитров.

Любомир Тодоров прави интересни разкрития. Защо и как родителите на най-добрия ни тенисист са го кръстили Григор, как заради пътен инцидент е бил близо до това да пропусне първия си финал и т.н., и т.н.

Дадена е думата на някои от бившите му треньори.