Рядко някоя тайна във Вашингтон остава скрита за дълго. Но повече от година една от големите мистерии по време на церемонията по предаването на властта в Белия дом остана неразкрита, пише "Ню Йорк таймс".

Рамка за снимка.

Това се оказва, че е бил подаръкът, който Мелания Тръмп поднесе на Мишел Обама на стълбите на Белия дом на 20 януари 2017 г. като предизвика един от конфузните моменти този ден. Рамката беше красиво опакована в синя кутия от "Tiffany & Company".

Мишел Обама разкри какво е съдържанието на кутията при скорошното си гостуване в шоуто на Елън Дедженеръс. И наруши мълчанието по този твърде неловък момент.

"Беше красива рамка", каза бившата първа дама.

Мелания Тръмп подаде на Мишел Обама пакета веднага след като излезе от лимузината на стълбите на Белия дом, докато двете двойки се поздравяваха. Следвайки строгия протокол, те трябваше да застанат заедно за снимка като двама морски пехотинци са от двете им страни.

Но вместо да заеме позиция за фотографията Мелания подаде на Мишел красива правоъгълна кутия, опакована в небесно синя хартия с бяла панделка. Г-жа Обама я пое с двете си ръце и после се паникьоса, не знаеше какво да прави с кутията. "Не беше част от сценария на деня", коментира тя сега в шоуто.

"То е като държавна визита, казват ти къде да стоиш, какво да направиш, вие ще стоите тук, те там", обясни тя. "Не се очакваше този подарък", допълва тя.

Хванала кутията, Обама се обърна към един от двамата морски пехотинци като се оглеждаше къде може да остави подаръка. Морският пехотинец не реагира. Не можеше да го сложи на земята. Накрая изглеждаше, че се предава и че ще се снима на всички официални снимки с кутията.

Но тогава реагирал Барак Обама, обяснява тя.

"Не, не, почакайте секунда", казал вече бившият американски президент и влязал бързо в Белия дом, където оставил кутията.