Григор Димитров няма да защитава титлата си на турнира "Диема екстра София оупън", който започва в неделя в зала "Арена Армеец", съобщиха организаторите.

Причина са болките в рамото, които най-добрият ни тенисист изпитва от началото на годината. Гришо стана №1 през 2017 г.

Димитров се прибра в България преди седмица, а в събота даде пресконференция, на която разкри, че рамото му е претоварено и изпитва болки. Той разкри, че си е направил изследвания в Монте Карло, където живее и тренира.

В неделя той се завърна на Лазурния бряг, където се е подложил на процедури. Очевидно не е успял да се възстанови напълно.

"Това е едно от най-тежките решения, които съм вземал досега", написа Григор в специално изявление.

Той обяснява, че след последната медицинска консултация тази сутрин е станало ясно, че няма да бъде 100% готов за следващата седмица. 

"Ако играя, това би могло да доведе до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!", допълва първата ни ракета.

Не е изключено четвъртият в световната ранглиста да пропусне и турнира в Ротердам, който започва веднага след края на софийския. За този месец първата ни ракета е заявил и участие в ОАЕ.

По-късно организаторите на турнира съобщиха, че на "Диема екстра София оупън" ще играе носителят на три титли от Големия шлем Станислас Вавринка. Швейцарецът, победител от Откритото първенство на Австралия (2014), Откритото първенство на Франция (2015) и Откритото първенство на САЩ (2016), потвърди своето участие.

Жребият е утре (3 февруари) от 15 часа. В турнира ще участват други петима българи.