Детската градина в Бургас, в която беше заснето видео с насилие от възпитателки над деца, вече е със сменена управа. Нов директор и нови учители застъпват от днес в ОДЗ "Брезичка" в Бургас, след като заснето със скрита камера видео показа как "госпожи" малтретират децата там. 

До обявяването на конкурс е назначен временно изпълняващ длъжността директор. На мястото на трите учителки, подали оставка, също има назначени нови възпитатели. От днес психолози от Агенцията за закрила на детето ще помагат на децата да преодолеят стреса от агресията на учителите, съобщи БНТ. Досегашната директорка на детската градина е излязла в пенсия.

Прокуратурата и Агенцията за закрила на детето изясняват всички обстоятелства около скандалния случай. Предстои повдигане на обвинения за тормоз над пет деца. 

Междувременно от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система са изпратили протестно писмо до кмета на Бургас Димитър Николов, предаде БНР. В него се настоява при подобни случаи на брутално отношение към децата учителите да не подават молби за напускане, а да бъдат дисциплинарно уволнявани. От Инициативния комитет подготвят протест на 10 февруари.