Дебютантът в турнир от ATP Александър Донски отпадна в първия кръг на "Диема екстра София оупън" в столичната зала "Арена Армеец". Шампионът на България в зала изигра добър мач, но отстъпи пред Мартин Клижан (Словакия) след час и 16 минути игра.

Клижан, който е под номер 147 в световната ранглиста, ще играе във втория кръг срещу водача в схемата Стан Вавринка (Швейцария), осигурен в последния момент при отказа на Григор Димитров. 

Първият сет в срещата между словака и Донски беше напълно равностоен до 5:5. В шестия гейм Клижан стигна до две точки за пробив при 15:40, но Донски успя с мощни сервиси да се спаси. Развръзката в сета дойде в 12-ия гейм. Тогава Донски започна с 0:40. Той се справи с първия сетбол, но при втората възможност Клижан затвори частта.

Мартин Клижан стигна до пробив за 3:1 във втората част. От този момент нататък Донски не успя да се провипостави и допусна още един брейк за 1:5. Клижан сервира за победата и реализира първия си мачбол при 40:15.

По подобен начин се разви и мачът на Димитър Кузманов вчера срещу Пауло Соуза (Португалия) - равностоен първи сет и убедителен втори в полза на опонента на българин.

В момента е мачът на двойки на Димитър Кузманов и Васко Младенов, а от 18 часа последният ни представител при мъжете Адриан Андреев се изправя срещу Денис Истомин (Узбекистан).