Дейвид Бениоф и Дан Уайз ще пишат и продуцират филми от нова междузвездна поредица, различна от вече обявената трилогия на Райън Джонсън, съобщава официалният сайт на „Междузвездни войни“ starwars.com. Новите филми ще бъдат отделни от съществуващите епизоди и от наскоро обявената трилогия, която ще прави режисьорът на „Последните джедаи“ Райън Джонсън.

„Дейвид и Дан са сред най-добрите майстори разказвачи, работещи днес – казва Катлийн Кенеди, президент на „Лукасфилм“. – Тяхната власт над сложни герои, задълбочени истории и богата митология ще разкрие нови територии и ще насочи смело „Междузвездни войни“ по пътища, които смятам за невероятно вълнуващи.“

„През лятото на 1977 г. отпътувахме към една далечна, далечна галактика и оттогава не сме спирали да мечтаем за нея – казват Бениоф и Уайз в съвместно изявление. – За нас тази възможност е чест, но същевременно сме леко ужасени от отговорността и много развълнувани да започнем веднага щом приключим последния сезон на „Игра на тронове“.

Филмите ще бъдат добавени към дългия списък от предстоящи междузвездни приключения, които все още предстои да бъдат създадени. През миналата година видяхме успеха на „Междузвездни войни: Последните джедаи“, който направи над $1,3 млрд. в световния боксофис. По-рано през тази седмица тръгна трейлърът към „Соло: История от света на Междузвездни войни“ на режисьора Рон Хауърд – филмът ще бъде по екраните през май. Според някои източници режисьорът на „Били Елиът“ Стивън Долдри е в преговори за работа по филм, посветен на Оби-Уан Кеноби.

През декември 2019 г. режисьорът на „Силата се пробужда“ Джей Джей Ейбрамс се завръща с „Междузвездни войни: Епизод IX“, а после ще чакаме вече обявената трилогия на Райън Джонсън.

„Аз още едва започвам да обмислям каква ще бъде новата трилогия – каза Джонсън на пресконференция в Мексико. – Идеята да направя широко мащабна история в три филма е изключително вълнуваща. Има толкова много потенциал, че нямам търпение да се впусна в работа.“

Следващият сезон на „Игра на тронове“ ще бъде последен, а началото на излъчването му е насрочено за април 2019 г. Имената на Бениоф и Уайз бяха свързани със спорната драма за времето на робството в САЩ Confederate, но след противоречивите реакции от миналата година бе обявено, че тандемът „не работи активно“ по този проект в момента.

"Площад Славейков"