Транспортът в Париж и околностите бе силно затруднен днес след необичайно силните снеговалежи, принудили стотици хора да прекарат нощта блокирани по пътищата, в приемни центрове или по гарите, предаде Франс прес.

Гъста снежна покривка затрупа тротоарите в област Ил дьо Франс, където се намират Париж и предградията му. Много хора бяха принудени през нощта да оставят колите си, най-вече в югозападната част на Париж.

Въпреки снега и студа туристите не пропускаха да се целуват в града на любовта.

По официални данни над 1500 души са прекарали нощта в приемни центрове, гари или летища в Ил дьо Франс.

Тази сутрин бяха отменени полети на парижките летища, тъй като пистите осъмнаха с 13-сантиметрова снежна покривка. Силно затруднено беше движението на влаковете. Националната железопътна компания посъветва жителите на областта да отложат пътуванията си. Вътрешното министерство призова автомобилистите да не използват колите си. Автобусната мрежа беше почти парализирана, но метрото, като цяло, работеше нормално.

Френска телевизия отбеляза, че покрит със сняг Париж прилича повече на скандинавска столица.

Най-щурите спускачи бяха по склоновете на Монмартър край "Сакре Кьор".

 

На фона на проблемите, някои столичани се възползваха, за да покарат ски и сноуборд в центъра на Париж. Младеж с тениска "Ски клуб Монмартър", се спускаше със сноуборд по импровизирана ски писта по наклона под стълбите пред базиликата "Сакре Кьор" - една от парижките забележителности, разположена на 130 м височина.