Вицепремиерът Валери Симеонов и депутатите от НФСБ решиха да се оплачат международно от евродепутатката от "Зелените" - германката Ска Келер, която е у нас. Тя подкрепи протеста за Пирин и днес участва в представянето на доклад за свободата на словото и корупцията.

Симеонов и компания обаче са ядосани от проявите й на родна земя и в резултат пишат писмо до Федералното правителство на Германия, до Европейския парламент, до фракцията на "Зелените", към която Келер принадлежи и до родното МВнР.

Симеонов нарича протеста за Пирин, в който се включи и Келер "шляене на политически маргинали", а сама Келер "зелена джифадистка", чието първо име очевидно не харесва. Той зове МВнР да я обяви за персона нон грата в България и да я експулсира до Капъкуле. Пита и "от висотата на кое минаре" евродепутатката коментирала вътрешните ни работи и давала съвети. 

 
Ето пълния текст на декларацията, без редакторска намеса, която вицепремиерът пусна в официалната си страница във фейсбук:

До: Министерство на външните работи на Република България
До: Европейски Парламент
До: Федерално правителство на Германия
До: Коалиция Алианс 90/Зелената партия

Декларация на Националния изпълнителен комитет на ПП „Национален Фронт за Спасение на България“

Да намажем ските на Ска Келер

Национален Фронт за Спасение на България протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга „Да спасим Пирин“, а с истински мотив – „Да се върнем във властта чрез лъжи“. 

Евродепутатката Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?! И всичко това гарнирано с до болка познатите лъжи на белевци и ковачевци.

Няма да влизаме в подробности за втръсналите на всички простотии и заблуди.

Коалиционното правителство, министър-председателят и лично вицепремиерът Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт И НИЩО ПОВЕЧЕ в ски зона Банско. 

Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на Български министър и промяна на решението на Суверенното Българско правителство? 

От височината на кое минаре, завършилата университета „Шабанчъ“ в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия? 

Докога на покрилата се с позорна слава зелена активистка ще се позволява да дава оценки на българските институции?: 

1. През 2015 г. от Пловдив тази същата препоръчваше България да „приема повече“ авантюристи от Близкия Изток! Изявлението тогава беше оставено без реакция от Българската държава.

2. През 2017 г. в интервю пред „Neue Osnabrücker Zeitung“ зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави „да бъдат принудени“ да ги приемат!
И тази простотия бе оставена без реакция от Българските институции.

НФСБ счита, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици. Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт. 

Така, както независима Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещение в Германия би си позволил да дава оценки на германското правителство, германски министър или да препоръчва къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави лифт или пък езеро за развъждане на защитени „главочи“*. 

Настояваме председателстващата Съвета на Европейския Съюз България незабавно да изпрати Нота до Европейския Парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените, за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България и нарушаване на основополагащия за ЕС принцип на субсидиарност.

P.S. Припомняме на Ска-та, че в изградилата с векове етническа толерантност България не палим общежития на мигранти, в които да изгарят и деца, нито толерираме фашистки скинхеди, които окървавяват протестите в родната й Германия.

И водени от държавните, а не тясно политически интереси, съставяме коалиционно правителство в рамките на един месец, а не на половин година. Пожелаваме същото и на колегите от ХДС/ХСС и ГСДП. 

*Главоч – фантастична риба от науката „Екомитология“, нарочена да обитава Рилските езера (аналог на Лохнеското чудовище, върколак, караконджул и зелен подземен каменояд от българския селски и градски фолклор), която в най-скоро време ще изяде поминъка на всички селца и градове в планината.

 

Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев