Програмният директор на БНТ и водещ на предаването "Още от деня" Емил Кошлуков днес си позволи да покаже среден пръст. В ефир. Жестът бе демонстриран в компанията на бившата министърка на екологията Нона Караджова и на Борислав Сандов от "Зелените", който е и активист от протестите за защита на Пирин. Двамата бяха в студиото по темата за националния парк и продължаващите протести. Част от хората от осмото поред шествие в четвъртък стигнаха до БНТ заради начина, по който обществената телевизия отразява протестите. 

Кошлуков започна темата в предаването си с видео от новинарския репортаж на БНТ 1 от пртеста пред БНТ. Предупреждавайки, че не е подходящ за деца, заради нецензурните думи и кадри. Той прочете с драматичен тон и декларация на журналистите от "По света и унас", които протестират срещу отношението, което са получили от участници в протеста. 

В кадрите, излъчени в предаването от протеста пред БНТ снощи, се вижда, че човек държи в ръка листовка, на която е изобразена ръка със специфичната конфигурация от пръсти. Във видеото се чува и глас от протеста - неперсонифициран, който скандира нецензурни думи по адрес на националната телевизия, съдържащи обидна дума, означаваща част от мъжката анатомия.

Съвсем в края на, да го наречем напрегнатия разговор със Сандов, последният казва, че се надява БНТ да отразява обективно протестите. В резултат Кошлуков свива пръсти по специфичния начин, при който само средният стърчи, илюстрирайки:

"А този знак ще го има ли...", обръщайки се към Сандов.

Събеседникът се защитава, че той такъв знак не е правил. Кошлуков, програмен директор на БНТ 1 и водещ, пак пита. И пак показва... В тази част нямаше предупреждение, както за видеото, че предаването съдържа кадри, неподходящи за всякаква аудитория.

По този повод най-новият виц в БНТ е:

Питат генералния директор Коко Каменаров: "Защо Кошлуков показва среден пръст от екрана?"

Каменаров мисли две секунди и отсича: "Защото може."