Белият дом заяви, че руският президент Владимир Путин има вина за свалянето на малайзийския самолет в Украйна, предаде Ройтерс.

"Това, което знаем, е, че самолетът е бил свален от ракета, изстреляна от земята. Изстреляна е била от земята в район под контрола на сепаратистите, в район, където самите украинци в действителност не са използвали противовъздушни оръжия по това време. Затова заключихме, че Владимир Путин и руснаците имат вина за тази трагедия", заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Малайзийският самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, падна край границата с Русия. Загинаха всички 298 души на борда му.

Администрацията на Барак Обама следващата седмица вероятно ще затегне икономическите санкции срещу Русия във връзка с острите разногласия между Москва и Вашингтон заради ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Вчера Русия нападнаСАЩ, че водят кампания за очерняне на Русия, като я обвиняват, че помага на бунтовниците в Украйна, и напълно споделят отговорността за кръвопролитията в региона.