"Милан" победи "Лудогорец" в първия 1/16-финал на турнира Лига Европа - 3:0 в Разград. Реваншът е идната седмица на "Сан Сиро" и явно ще е протоколен.

Патрик Кутроне откри резултата, като засече топката с глава в 45-ата минута. В 63-тата нападателят изработи дузпа - Козмин Моци го избута, и Рикардо Родригес удвои. Резервата Фабио Борини направи 3:0 в 90-ата.

"Лудогорец" изигра добър мач, българският шампион пред цялото време опитваше да се надиграва със 7-кратния европейски шампион. И имаше своите силни минути, особено преди почивката и в първите минути след антракта.

През първото полувреме "орлите" бяха напълно равностойни, създадоха и добри възможности за гол. Попадението на Кутроне, дошло от центриране и груба грешка в защитата на домакините, ги попари.

Въпреки това "зелените" тръгнаха на щурм след почивката и изтърваха изравняване. Първо Марселиньо пропусна сам срещу вратаря, а след това Светослав Дяков разтърси рамката със страхотен шут.

Тук дойде дузпата, отсъдена за лекомислена постъпка на Моци след малко повече от час игра. До края срещата се доиграваше. Българският тим явно не вярваше дори в частичен успех и "червено-черните" държаха контрола.

Накрая Борини напълно обезсмисли реванша.

В крайна сметка по-голямата класа на "Милан" си каза думата. Личеше, че освен всичко друго италианският тим има предимство и от това, че играе в момента официални срещи в Италия, докато "Лудогорец" не е имал и една от два месеца.

Тимът на Дженаро Гатузо демонстрира практичност и ефективност като в най-добрите дни на италианския футбол. Беше хитър като треньора си, който снощи шокира (на пръв поглед само) с изказването, че по-скоро "Лудогорец" ще подцени "Милан", отколкото обратното.

"Има известна доза неудовлетвореност сега, сами сме си виновни за загубата, коментира Димитър Димитров-Херо. - Допуснахме липса на концентрация. Така стана при първия гол, както и при дузпата за втория, защото нямаше как нападателят да вкара гол в ситуацията. Трябва обаче да гледаме трезво на нещата и да опитаме да извлечем позитиви. Повлия това, че нямаме игрови ритъм, докато нашият съперник го има, защото играе в първенството си. Опитахме да се противопоставим. Пресирахме високо още от първите минути, не се страхувахме. Развитието на мача не предполагаше такъв резултат. "Милан" игра рационално. На реванша в Италия ще играем за чест, длъжни сме да подходим сериозно."

В друг мач от Лига Европа с българско участие днес "Астана" на Станимир Стоилов загуби с 1:3 от "Спортинг" (Лисабон) в Казахстан. Домакините поведоха в резултата, но гостите решиха всичко само за 7 минути малко след почивката.