Актрисата Ема Уотсън е дарила 1 милион британски лири на фонда "Справедливост и равенство", а актьорът Том Хидълстън - 10 000 лири.

Редица актьори и режисьори заявиха, че за церемонията за наградите БАФТА ще се облекат в черно в знак на подкрепа за движенията "Времето изтече" и "Аз също", съобщава БТА.

Близо 200 британски и ирландски актриси подписаха писмо срещу сексуалните посегателства на работното място и за еднакво заплащане преди днешната церемония, съобщиха световните информационни агенции.

Ема Уотсън, Кери Мълиган, Кейт Уинслет, Ема Томпсън, Кристин Скот Томас, Джема Артъртън, Наоми Харис и Сирша Ронан са сред подписалите писмото 190 знаменитости.

Те заявиха, че се вдъхновили от движението "Времето изтече" в САЩ, и призоваха да се направят дарения за новия фонд "Справедливост и равенство" във Великобритания.

"Ако сте подкрепили "Времето изтече" и ако историите, които сте прочели във вестниците, са намерили отзвук у Вас и са Ви стресирали, присъединете се към нас. Нека заедно сложим край на сексуалните посегателства и сексуалното насилие", се казва в писмото.