Единият кандидат за председател на СГС Светлин Михайлов е постъпил по спешност в болница „Лозенец“ снощи и това направи невъзможен днешния избор за шеф на съда.

Както е известно, Калоян Топалов изненадващо даде оставка като административн ръководител на съда на 14 септември и оттогава соченият като най-важен окръжен съд в страната е без титуляр. 

Страсти се развихриха около днешния избор на председател, след като група журналисти и граждани написаха декларация срещу Михайлов, а пък сайтове като "Правен свят" вчера "влязоха с бутонките" на другия кандидат Евгени Георгиев - че е ходил на обучения в САЩ. Факт, който той е декларирал, а и не е ясно какво му е срамното...

Днес при откриването на заседанието на съдийската колегия на ВСС, която трябваше да направи избора, председателят на ВКС Лозан Панов прочете, че след 9 ч. сутринта в Съвета е входирана служебна бележка, че Михайлов е постъпил в Правителствена болница.

На настаналата суетня Красимир Шекерджиев простичко обобщи:

"Колеги, имаме ли основания да се съмняваме в този документ?"

Така съветът се наложи да извика единстения дошъл кандидат Евгени Герогиев и да му съобщи, че няма да има избор.

Не бе съобщено и за кога се отлага процедурата.

Изборът за шеф в колегиите на ВСС се извършва с квалифицирано мнозинство, т.е. от 14-членната съдийска колегия трябва да гласуват 8 души.