Говорейки за Русия посланичката на САЩ в Съвета за сигурност на ООН нарече руските власти "режима на Путин", предаде Нюз.ру 

На думите на Ники Хейли веднага реагирал руският постоянен представител Василий Небензя, който припомнил на колежката си, че трябва да спазва дипломатическите правила и приличие.

"Суверенните права на нациите са фундаментални. Но когато ние не спазваме принципа на суверенитета, позволявайки на режими като на Ким, Асад и Путин да действат безнаказано, всичко става точно обратното", заявила Хейли, цитирана от РИА "Новости".

Пхенян продължава да развива ядрената си програма и да заплашва съседите си, Иран дестабилизира Близкия изток, а Русия - източните райони на Украйна, аргументирала се американската дипломатка.

"Някой държави често се опират на суверенитета, за да оправдават поведението си", коментирала Ники Хейли.

Руският посланик веднага отговорил:

"Искам да напомня на посланик Хейли - в Русия няма режим, а законно избран президент и назначено правителство. Бих помолил в бъдеще американската делегация да се съобразява с елементарното дипломатическо приличие. Всъщност и в Сирия правителството е избрано законно, независимо дали това се харесва на някой или не".

По неговите думи "някои държави трудно приемат очевидните неща".

"Епохата на студената война, както и двуполюсното противопоставяне приключиха. Светът се намира в процес на обновление към по-справедливо и многостранно устройство", добавил Небензя.