На  "легендарния" автокрадец Ярослав Димитров-Яро е наложено наказание „лишаване от свобода“ 1 година по споразумение на Софийска районна прокуратура. Интересно е, че то не е по член, свързван с противозаконно отнемане или кражба на автомобил, а за пречене на орган на властта и хуиганство, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Оттам пишат, че Ярослав Димитров е осъден за това, че:

На 13.03.2015 г., около 20.00 часа в гр.София, бул. „Христофор Колумб“ № 1, терминал – 1 на летище София, противозаконно пречил на органи на властта  - полицейските служители З., Д., В. и Б. да изпълнят служебните си задължения; като при опит от тяхна страна да го задържат, той не изпълнил полученото разпореждане да напусне управлявания от него автомобил (предмет на противозаконно отнемане по друго досъдебно производство). Вместо това Димитров се заключил в последния и направил опит да избяга с него, като го насочил към служебен полицейски автомобил марка „Ауди“, модел „А 6“ и го блъснал. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 270, ал. 1  НК.

.. И за хулиганство:

Димитров е осъден и за това, че на 13.03.2015 г. около 20.00 часа в гр. София, бул. „Христофор Колумб“ № 1, терминал – 1 на летище София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –отправил неколкократно на висок глас нецензурни и груби реплики на полицейските служители от СДВР - З., Д., В. и Б. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 325, ал. 1  НК.

На подсъдимия Димитров е определено наказание лишаване от свобода за срок от една година, което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

През лятото на 2015 г., Яро влезе във фокуса на обществетното внимание, след като докато уж изтърпява мярка за неотклонение "домашен арест", бе заснет от камери да краде коли от подземен паркинг.

По този повод премиерът Бойко Борисов - който и тогава си беше на този пост, коментира не другаде, а на заседание на Министерсикя съвет:

"Разбирам демокрация, демокрация, ама дай да има малко демокрация и за хората. Този човек не е ли демократ, където се събужда и му няма колите."

После обаче съдът ще, не ще пак пусна Димитров, защото заключи, че на видеото "може да е всеки". Следобед прокуратурата го задържа за друго - вещно укривателство.

Той е осъждан, с две условни присъди у нас и една ефективна в Словения.