Холивудската безпомощност да се измислят хубави нови истории за блокбъстърско кино отново лъсна. Претакането на стари филми и комикси по формата на 3D римейки застигна и класиката от края на 70-те години на миналия век "Лудия Макс" (Mad Max). Тогава именно австралийският фантастичен екшън изстреля в голямото кино едно местно момче със сини очи и приятни физически данни, наречено Мел Гибсън.

Мел вече е стар за тази работа, затова мястото му е заето от напиращия към високобюджетните продукции Том Харди. През уикенда компанията Warner Bros. и режисьорът Джордж Милър представиха на фестивала Comic Con първия трейлър от римейка. Филмът ще се нарича "Лудия Макс: пътят на яростта" и трябва да излезе на екран догодина. 

И в новата версия Макс тръгва по пътя на войната с жестоки бандити, въоръжени с всякакви първобитни и високотехнологични оръжия. И най-вече с очукани, но мощни и страшни автомобили и мотори, с които вършеят из пустинята Земя, превърнала се в такава след опустошителна ядрена война. Към Том Харди, комуто очевидно продуцентите не могат да гласуват пълно доверие за превръщането на римейка в хит, е прикрепена бойната мацка на име Императрица Фюриоза. Играе я неземно красивата в повечето случаи, но не и в този - неприличащата на себе си Чарлийз Терон.