Падналият сняг вчера и днес доведе до промени в графика на всички футболни първенства в България и в турнира за Купата на страната. Което обърка и много планове на запалянковци, предвид празниците покрай 3 март. От часове в социалните мрежи има "благословии" към централата от най-различни посоки.

Първо, какво промени в програмата на Първа лига централата?

Както е известно от днес до четвъртък трябваше да се играят мачовете от 23-тия кръг. Рундът беше отменен заради снега и преместен за събота, неделя и понеделник - 3-5 март. Което измества също 24-ти и 25-и кръг, първият от които ще е междинен. Двубоите от тях ще преминат съответно на 6-8 март и 10-13 март.

Доста левскари, например от София, имаха планове за 3-4 март. Те планираха на националния празник да са във Велико Търново за финала за Купата на България по баскетбол между "Левски Лукойол" и "Рилски спортист". А на следващия ден да се отправят за Варна за футболния мач "Черно море" - "Левски". Тази среща обаче ще се играе на 7 март (сряда) от 17:30.

А намеренията се объркаха и на други запалянковци, например от Пловдив. На 1 март трябваше да е дербито "Локомотив" - "Ботев", но вече е пренасрочено за 4-ти от 15:00. Пред Клуб Z пловдивчани се оплакаха, че така трябва да избират между "битката за Пловдив" и рок концерта на "Тото" същия ден от 20:00 в зала 1 на НДК. Вече са си купили билети шоуто на американската банда, като част от турнето ѝ по случай 40-годишнината.

Феновете настояват, че БФС просто е трябвало да отложи във времето междинния кръг от тези дни, а не да измества програмата кръг за кръг. Задават се въпроси защо днес "Ботев" и "Лудогорец" могат да играят, а други да не могат в сряда и четвъртък.

Клуб Z се свърза с човек от БФС, който не пожела да бъде цитиран с името си. Той обясни, че "канарчетата" и "орлите" играят днес, за да бъде затворен 22-рият рунд. Времето позволявало, но като цяло терените в страната не били подходящи да се играе футбол нормално. Освен това трябвало да се спази поредността на програмата. А в края на седмицата времето се затопля.

В цялата суматоха бяха пренасрочени и полуфиналите на Купата на страната - напълно логично, предвид промените в графика на Първа лига.

Първите срещи "Ботев" - "Славия" и ЦСКА-София - "Левски" трябваше да са на 13-и и 14 март. Вече са преместени за 10-11 април, а реваншите са на 24-25 април.Така през април "червените" и "сините" ще се срещнат четири пъти.