"Воля" не води преговори за влизане в управлението. Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки. Така той коментира появилите се спекулации, че неговата формация може да замени "Атака" в управляващото мнозинство. Те бяха изказани от депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Това доведе до искане на неговата оставка от страна на "Атака".

Според Марешки все повече партии смятат "Воля" за естествен партньор, тъй като тя била последователна в своите действия. Това водело и до по-голямо доверие от страна на гражданите. Той изтъкна, че в този парламент партията няма да влиза в никакво управление. Допусна това да стане след следващите избори. Преди това обаче "Воля" трябвало да се пребори по-успешно с "фалшивите новини" за нея и да постигне по-добър изборен резултат.

Според Марешки Сидеров показва "лабилно политическо поведение".

"Такива човечета нито могат да ни свалят цената, нито да я повишат", коментира той.

И допълни, че "Атака" няма достатъчно депутати дори за собствена парламентарна група.

Марешки каза, че не познава собственичката на фирмата "Инерком" Гинка Върбакова, чието име стана популярно покрай сделката за собствеността на ЧЕЗ. Той обаче призова за уважение към нея. Марешки обясни, че би влязъл във властта при ясен ангажимент за борба с картелите.

През последните месеци депутатите на "Воля" на няколко пъти подкрепиха управляващите при важни гласувания в пленарната зала.