Куентин Тарантино е поканил Брад Пит да участва в предстоящия му филм за Чарлс Менсън заедно с обявения по-рано Леонардо ди Каприо, съобщава „Дедлайн“. Режисьорът разкри и името на филма: „Once Upon a Time in Hollywood“ („Имало едно време в Холивуд“).

Филмът е описан от „Сони Пикчърс“ като „история, която се случва в Холивуд през 1969 г. в разгара на хипи движението“. Двамата главни герои са Рик Далтън (Ди Каприо), бивша звезда от телевизионни уестърн сериали, и неговият дългогодишен дубльор и каскадьор Клиф Бут (Брад Пит). Двамата се опитват да намерят отново успеха в Холивуд, който вече не познават добре… Но Рик има една много известна съседка… Шарън Тейт.

Тарантино вече е работил поотделно и с двамата обявени актьори. Ди Каприо игра в „Джанго без окови“ (2012), а Пит беше звездата в „Гадни копилета“ (2009).

Твърди се, че режисьорът е поканил Марго Роби за ролята на Шарън Тейт, която бе убита през 1969 г. Тейт е бременна по време на нападението и заедно с още четирима души, нейни гости, са заклани от членове на култа „Фамилията“ с водач Чарлс Менсън. Това става в дома, който Тейт споделя с Роман Полански. (По това време режисьорът не е бил в страната).

Премиерата на „Имало едно време в Холивуд“ е насрочена за 9 август, 2019 – точно за 50-годишнината от убийството на Тейт.

„Работил съм по сценария 5 години и живея в района на Лос Анджелис почти през целия си живот, включително и през същата 1969-а, когато бях седемгодишен – казва Тарантино в изявление. – Разказвам с голямо вълнение тази история за Лос Анджелис и онзи Холивуд, който вече не съществува. И няма как да не бъда изключително въодушевен от динамичното сътрудничество между Ди Каприо и Пит като Рик и Клиф.“

"Площад Славейков"