Кинокомпанията Warner Bros. показа за десерт на фестивала Comic-Con в Сан Диего, Калифорния, а после пусна и в мрежата първия трейлър на заключителната част от трилогията "Хобит" - "Битката на петте армии" (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).

В трейлъра на филма на Питър Джаксън (в който жителите на Езерния град и околностите ще се бият със събудилия се дракон и други не по-малко гадни врагове) са показани предимно впечатляващи откъси от батални сцени, както и разтревожената физиономия на Билбо Бегинс. Епичната картина е допълнена от звуков съпровод на песента от "Властелинът на пръстените", която Пипин изпя на Денетор в един безрадостен момент от филма.

Както по-рано съобщи The Hollywood Reporter, на фестивала презентацията на последния "Хобит" бе направена в комедиен стил. Независимо от присъствието на самия Питър Джаксън, Бенедикт Камбърбатч, Илайджа Уууд, Кейт Бланшет и Анди Съркис, главна роля в шоуто игра Стивън Колбърт, който в костюм от Средната земя лееше шеговити думи за своята любов към Толкин изобщо и екранизациите по него в частност. 

Световната премиера на "Хобит: Битката на петте армии" ще бъде на 17 декември.