Дисциплинарната комисия на БФС раздаде жестоки глоби на ЦСКА (най-вече) и "Левски" за неделното дерби от "А" група, завършило 2:0 за "червените". Както можеше да се очаква, глобите за армейците за хвърлени предмети към терена и за "нерегламентирано използване на пиротехнически средства" от агитката им, отново ще налеят добри пари в касата на БФС.

Размерът на общата парична санкция за ЦСКА е 11 хиляди лева, като в тази сметка влизат и 2000 лв., наложени на треньора Стойчо Младенов. За капак наставникът няма право да ръководи отбора си от скамейката в две срещи заради това, че бе изгонен от съдията Георги Йорданов при червения картон на Маркиньос.

ЦСКА обаче ще се бръкне с повече. Комисията задължава клуба да възстанови щетите, нанесени от запалянковците на TV7, която излъчи дербито. И двата клуба трябва да оправят пораженията на стадион "Васил Левски" от вандалски прояви на феновете си.

А "Левски" минава доста по-тънко - клубът ще преведе на футболната централа "само" с 5000 лв. Причината е банално известна - пиротехника и хвърлени предмети. Така в касата на БФС само от един мач ще постъпят 16 000 лв.