"Реал" (Мадрид) е на четвъртфинал в Шампионската лига след втора победа над "Пари Сен Жермен" - 2:1 във френската столица, след 3:1 в първата среща.

Явно няма това да е сезонът, в който ПСЖ сбъдва мечтата си да спечели турнира.

В другия мач от тази вечер "Ливърпул" също си осигури класиране напред след 0:0 с "Порто" у дома и общ резултат 5:0.

Далеч по-интересно беше във френската столица, където тимът на Унай Емери поне на теория имаше добри шансове, независимо от липсата на Неймар, който беше опериран преди два дни и ще отсъства поне два месеца заради счупена костица на стъпалото.

След нулево първо полувреме, Кристиано Роналдо прекърши домакините с гол в 51-ата минута. В 66-ата Марко Верати получи втори жълт и червен картон и съвсем утежни положението на своите.

Все пак Едисон Кавани изравни в 71-ата и ПСЖ изцяло заигра хазартно. Което беше наказано от "Реал" - Каземиро вкара за 2:1 в 80-ата.

"Белите" изиграха по-добро първо полувреме, в което не позволиха на домакините натиск. Те имаха повече и по-чисти положения, пропуски направиха Карим Бензема и Серхио Рамос. Все пак Килиан Мбапе можеше да открие за ПСЖ, но Кейлор Навас не му позволи.

След почивката парижани тръгнаха по-смело напред, ясно бе, че трябва да рискуват повече, ако искат да вкарат голове. "Реал" това и чакаше, макар че голът на Роналдо - решаващ в срещата, падна при грешка в изнасянето на топката.

Последва гениална изява на Марко Асенсио. Лошо впечатление остава постъпката на Марко Верати, тъй като бе непрофесионална и детинска. Нататък имаше доста ситуации и пред двете врати - напълно логично.

За кой ли път "Реал" е краен победител във фазата на елиминациите, а още по-сладко за "лос меренгес" е, че изхвърлиха пряк конкурент за титлата.

В сряда са мачовете "Тотнъм" - "Ювентус" (2:2 в първата среща) и "Манчестър Сити" - "Базел" (4:0).