Порнозвездата, известна като Сторми Даниълс, заведе дело срещу президента Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

Стефани Клифърд, както е истинското име на жената, твърди в исковата молба, че никога не е подписвала споразумение с Доналд Тръмп за запазване в тайна на тяхна сексуална среща, което означава, че няма никакъв "обет за мълчание", както наричат подобна договореност.

Съдебното производство е заведено в Калифорния.

Порнозвездата твърди в иска, че е имала афера с Тръмп няколко години преди той да стане президент. Освен това се сочи, че когато милиардерът се кандидатирал за Белия дом и много жени решили да споделят истории за свои предполагаеми срещи с тогавашния републикански кандидат за президент, адвокатът Коен се опитал да възпре Клифърд да направи разкрития.

"Въпреки провала на г-н Тръмп да се подпише споразумението за мълчание г-н Коен прехвърлил 130 000 долара по сметката на адвоката на г-жа Клифърд, без за това да има писмено правно споразумение. Така че няма писмено споразумение, което да ограничава Клифърд да разкрие истината за г-н Тръмп", се подчертава в исковата молба.

Допълва се също, че адвокатът Коен е продължил да прави опити да запуши устата на Клифърд, включително и на 27 февруари 2018 г. Припомня се, че защитникът на Тръмп правел всичко възможно, за да не допуска порнозвездата да разкаже историята си с Тръмп, включително като завел фалшива арбитражна процедура срещу нея в Ло Анджелис.

Представител на адвокат Коен, който е присъствал на завеждането на делото, не е коментирал обвиненията. 

По думите на порнозвездата, публикувани в редица медии в САЩ, аферата с Тръмп започва през 2006 година. По онова време Мелания вече му е жена и наскоро е родила сина им Барън. Според Сторми двамата били на турнир по голф. След като се запознали, милиардерът й поискал телефонния номер. После я поканил на вечеря, а тя не отказала. Стефани твърди, че вечерята била в апартамента на Тръмп, а той я чакал по пижама. Тя описва секса между тях "като по учебник".