Григор Димитров научи потенциалните си съперници за първия за годината турнир от серията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, САЩ.

Българинът е поставен под №3 в схемата (след Роджър Федерер и Марин Чилич и в отсъствието на Рафаел Надал) и ще започне директно от втория кръг. Мачът му ще е в края на тази седмица или в началото на следващата.

А първият противник ще бъде Фернандо Вердаско (№39) или Гуидо Пея (№60). Димитров е играл и с двамата. В третия кръг най-вероятно ще чака Андрей Рубльов, когото първата ни ракета победи два пъти тази година.

Нататък се очертават Роберто Баутиста Агут, Алберт Рамос, Борна Чорич... А също така Ник Кириос и Кевин Андерсън. На полуфинал е възможен пореден сблъсък с Роджър Федерер, който е №1 и ще защитава титлата си в Калифорния.

Хубаво е, че Григор няма много точки за защита в турнира. През миналата година той отпадна в третия кръг от Джак Сок, след като имаше отлични шансове да спечели и изпусна три мачбола в третия сет. Димитров не е прескачал тази фаза в Индиън Уелс досега.