ЦСКА-София едва се добра до 2:1 срещу "Етър" в мач от 24-ия кръг на Първа лига на стадион "Българска армия". Тимът на Стамен Белчев  изигра един от най-слабите си мачове този сезон, стигна до успеха с гол в 86-ата минута, а можеше и да загуби.

Треньор на "Етър" е Красимир Балъков, който доскоро работеше като скаут на ЦСКА. Но днес показа, че не е дошъл на Армията да подари трите точки на бившият си клуб.

"Виолетовите" почнаха много активно още от първите минути и имаха добри ситуации за попадение. Въпреки това "червените" първи откриха резултата - в 23-тата Фернандо Каранга овладя топката след опит за удар на Стойчо Атанасов и направи познатото - 1:0.

Последва нова отлична намеса на вратаря на домакините Черниаускас, който имаше доста работа днес. Все пак в 42-ата "Етър" изравни - напълно логично. Страхотен гол вкара Мане с удар от над 25 метра под гредата.

А преди гола Георги Сърмов, който участва в головата акция, игра с ръка.

Черниаускас продължи със спасяванията и след почивката. "Червените" са късметлии, че не допуснаха пълен обрат. Пропуски направиха Сърмов и Румен Руменов.

В 86-ата Рафаел Енрике донесе победата за ЦСКА-София след пас на Каранга, който и днес направи разликата в полза на своя тим, при това в много лош ден за състава на Белчев.

В другите мачове по-рано днес "Верея" би "Славия" с 1:0 в София, а "Пирин" (Благоевград) спечели с 1:0 срещу "Дунав". Така кръгът е затворен.

"Лудогорец" води с 60 точки, ЦСКА-София има 54, а "Левски" - 49.