Годеницата на британския принц Хари - американската актриса и фотомодел Меган Маркъл, прие англиканската вяра, съобщи в. "Дейли мейл".

Обредът за покръстването се е състоял в Кралския параклис. По лична молба на Маркъл церемонията е била проведена от Кънтърбърийския архиепископ, духовния ръководител на Англиканската църква.

На церемонията са присъствали принцът на Уелс Чарлз, неговата съпруга - херцогинята на Корнуол Камила, и, разбира се, принц Хари.

Петият по линията на наследяването на британския престол и американската актриса през миналия ноември обявиха плановете си да сключат брак. Тогава стана известно, че протестантката Маркъл ще приеме англиканската вяра, за да бъде готова за церемонията на венчавката според традициите на Църквата на Англия.

Меган вече е сочена за най-красива сред младите особи на кралския двор.

Меган Маркъл ще стане член на британското кралско семейство след сватбата си с принц Хари през май. За мнозина обаче тя вече е кралска особа, при това най-красивата сред по-младите дами от фамилията, пише в. "Дейли експрес". 

Твърдението, че г-ца Маркъл е най-красивата сред жените от своето поколение в кралското семейство, е на д-р Джулиан де Силва от клиниката за лицева козметика и пластична хирургия в Хамърсмит, Лондон. Думите му се основават на науката или по-скоро на т.нар. златно сечение за красота. 

Според математическия метод, използван още от древните гърци, 36-годишната Меган Маркъл има по-съвършено лице от херцогинята на Кеймбридж Катрин и Зара Филипс (на по 36 г.), както и от принцесите Беатрис и Юджини, съответно на 29 и 27 години. 

Прилагайки метода, д-р Де Силва е установил, че с резултат от 87,4 процента пропорциите между очите, веждите, носа, устните, брадичката, челюстта и формата на лицето на бъдещата съпруга на принц Хари се доближават максимално до древногръцкия идеал за физическо съвършенство.

Второ място с 86,8 процента заема херцогинята на Кеймбридж Катрин. Зара Филипс е трета с 81,6 процента, следвана от принцеса Беатрис с 80,7 процента и принцеса Юджини със 79,3 процента. 

"Отдавна се смята, че златното сечение, чиято приблизителна стойност е равна на 1,618, крие тайната за красотата. Сега благодарение на компютърни техники можем да го приложим към лицата на принцесите", казва д-р Джулиан де Силва. 

Макар да има най-висок резултат сред представителките на кралското семейство от своето поколение, Меган Маркъл изостава от жената, чиито лицеви пропорции на 91,85 процента се доближават до идеала за красота - актрисата и бивша съпруга на Джони Деп Амбър Хърд. Според древния метод по-красиво лице от това на Меган Маркъл има и първенецът сред мъжете Джордж Клуни, чиито пропорции съответстват на 91,86 процента на мерилото за хубост.