"Инерком" официално е поставила въпроса за участието на българската държава в сделката за ЧЕЗ-България. Двете страни ще изработят комплексни анализи и оценки на всички варианти за евентуалното влизане.

Втора тема на разговорите е била съгласуване на двустранните действия по подаване на уведомление пред КЗК.

Ето изявлението на компанията:

"От вторник, 6 март, до днес между представители на „ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“ се проведоха разговори по изпълнение на условията на договора за покупко-продажба на акции.

Тема на разговорите бяха два въпроса.

Първият въпрос, който официално поставихме, беше участието на българската държава в сделката. В рамките на разговорите, представителите на двете страни обсъдиха някои ограничения, произтичащи преди всичко от вече сключения договор за продажба на акции. „ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“ се договориха, че ще изработят комплексни анализи и оценки на всички варианти за евентуалното влизане на българската държава в сделката.

Разговорите по тези въпроси ще продължат през следващите седмици, като очакваме в началото на април да бъдат готови възложените анализи. След приключването им ще информираме всички заинтересовани страни.

Втората тема на разговорите беше за съгласуване на двустранни действия във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК по реда на чл.79 ал.1 от Закона за защита на конкуренцията.

„Инерком България“ София, 09.03.2018 г."