"Манчестър Юнайтед" победи "Ливърпул" с 2:1 в голямото дерби на английския футбол - мач №200 между най-успелите и най-популярни клубове на Острова.

Маркъс Рашфорд вкара голове близнаци в 14-ата и 24-ата минута. И в двата случая Давид де Хеа изритваше топката напред, Ромелу Лукаку печелеше "първа топка" и асистираше на английския национал.

Разликата е, че в първия случай Рашфод получи директен пас и технично откри резултата. А във втория имаше късмет след кратко разбъркване топката да стигне до него и той да я прати в мрежата.

"Червените дяволи" направиха добро първо полувреме, в което демонстрираха ефективност и се справиха с огневата мощ на своя съперник, който в последните седмици се намира в страхотна форма и бележи много голове. А резултатът можеше и да е 3:0, Хуан Мата бе близо до попадение.

След почивката Жозе Моуриньо очаквано "паркира автобуса" пред Де Хеа - домакините се прибраха дълбоко в половината си. "Ливърпул" натисна, зареди корнери, центрирания и удари.

В 66-ата минута "червените" от "Анфийлд" получиха шанс за обрат - Ерик Баи си вкара автогол. Така до края "Ливърпул" хвърли още повече сили в атака, но "Юнайтед" оцеля и спечели първа победа над вечния си съперник от две години насам.

Тимът на Юрген Клоп два пъти имаше претенции за неотсъдени дузпи. Поради контузия за "Манчестър Юнайтед" не игра звездата Пол Погба, а Моуриньо хвърли в смут медиите, като заяви, че не знае колко ще отсъства французинът.

Така "дяволите" спечелиха важна битка за второто място - точките им вече са 65, срещу 60 за "Ливърпул". "Тотнъм" е четвърти с 58, следват "Челси" и "Арсенал", съответно с 53 и 45. Убедителен лидер е "Манчестър Сити" със 78.