"Патриотите" само вдигат шум около себе си, но никога няма да излязат от управлението. 

Тази теза изрази соченият за техен заместник в парламента Веселин Марешки, лидер на "Воля", в сутрешния блок на Нова тв.

Марешки за пореден път демонстрира недоволство от допускането на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че коалиционният партньор в "Обединени патриоти" - "Атака", лесно може да бъде заменен от "Воля" за осигуряване на парламентарна подкрепа. 

"Не знам колко са буйстващи, колко са патриоти и колко са смели, щом едно изказване не от Бойко Борисов, а от депутата Делян Добрев може да ги накара да напълнят гащите", коментира Марешки. И уточни: Тях нищо друго не ги свързва освен влизането във властта. Вижте реакцията на Волен Сидеров - само и само да съм във властта, готов съм да преглътна изказванията и на Валери Симонов, и на Делян Добрев. Само вдигат шум, за да си вдигат рейтинга. Против са изказванията на другите, но пък декларират, че групата няма да се разпадне и ще си останат във властта." 

Лидерът на "Воля" пак настоя, че бил опозиция на правителството (което не е видимо от гласуването на парламентарната му група в пленарната зала) и атакува "задкулисието":

"Патриотите" подкрепиха закона на Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев. Тук лъсна задкулисната коалиция", обвини Марешки.

Плащаме по-скъп ток, отколкото трябва, смята лидерът на "Воля" по темата за ЧЕЗ. Парите се източват по всякакви схеми, не се връщат у българския народ. Частни или държавни, ако предприятията се управляват ефективно, цените може да паднат, твърди още Марешки.

"Държавата трябва да влезе по-сериозно в нейната функция - контрола. Когато не контролира, естествено, че мишките започват да лудуват и да мародерстват. Всеки, естествено, ако му оставят едно сиренце, ще го вземе", посочи той.

И допълни: "Ами хранителната индустрия? - Милиарди и нищо не остава в България. Да не позволяваме с нашите пари да се плащат пенсиите в Чехия, Германия или другаде."

Марешки бе помолен да коментира и снимка на бентлито му, паркирано на тротоар, изпратена до Нова тв от зрители:

"Това е фалшива новина и огромна реклама за мен. От една година не го карам, седи си във Варна в гаража и го давам на абитуриенти. А огромна реклама, защото едни ограбили ЧЕЗ, КТБ, друг направил далавера за милиони - всички политически формации, и управляващи, и опозиция, се замерват. Единственият лидер на политическа партия, срещу когото няма никакви съмнения, е "Воля". На фона на всичко те изкарват, че Марешки бил паркирал на тротоара. Дори и да приемем, че съм паркирал аз, нека това да ми е прегрешението."